La Maison Cauchie - Het Cauchiehuis

Het Cauchiehuis

Een sgraffito is niets anders dan een fresco die benadrukt wordt door een lijn die in de diepte wordt ingekrast. De ingekraste lijnen hebben tot doel de tekening een kracht mee te geven die veel groter is dan die van eenzelfde tekening met een penseel, vooral bij versieringen die vanop afstand bekeken worden zoals die op monumenten in het felle zonlicht.
Adolphe Crespin
 
Een lijn is een kracht, die zijn kracht ontleent aan de energie van de persoon die hem trok.”
Henry Van de Velde
 
In het interieur van het Cauchiehuis wordt de volmaakte eenheid tussen architectuur en toegepaste kunsten doorgetrokken zodat de term ‘Gesamtkunstwerk’ zeker niet onterecht is.
Jos Vandenbreeden

Het Cauchiehuis is opnieuw open !

Reservering verplicht via https://shop.agenda.brussels/nl/ato/2921

Steun ons

Het Cauchiehuis is een kleine organisatie die sinds het begin dankzij de hulp van gepassionneerde vrijwilligers bestaat.

Het Huis wordt door de gemeente Etterbeek gesubsidieerd. Onze wens is het tarief betaalbaar te houden zodat het Huis door iedereen kan worden bezocht, en tegelijkertijd willen wij hoogstaande kwaliteit leveren.

Indien u ons wenst te steunen, kunt u contact met ons opnemen om een gift te doen of ons bezoeken tijdens het eerste weekend van elke maand om er met ons over te praten.
Openingstijden

Eerste weekend van elke maand
(twee dagen in dezelfde maand)

Van 10u tot 13u en van 14u tot 17.30u
(laatste bezoek : 16.45 uur)

Reservering verplich

Op afspraak : Voor groepen

Adres

Frankenstraat 5, 1040 Brussel (B)

Metro : 1/5 Station Merode

Tram : 81

Bus : 27, 61, 80

Toegangsprijs

Prijs : 9,5 €

Reservering verplicht via

https://shop.agenda.brussels/nl/ato/2921

Locatie

De galerieruimte is beschikbaar voor thema-avonden, recepties, seminaries, … De benedenverdieping kan worden afgehuurd voor de organisatie van exclusieve diners in een buitengewoon kader. Contacteer ons.

Ce site utilise des /This website uses /Deze site maakt gebruik van Cookies.